A Csemeteházról

A Csemeteház 2008-tól működik, családi napköziként indultunk. Régi tervünk vált valóra azzal, hogy 2014 szeptemberében elindult óvodai csoportunk.

A Csemeteházban szakképzett, tapasztalt és a gyermekek iránt elhívatott pedagógusok dolgoznak. Intézményünkben a fejlesztő foglalkozások mindennaposak, odafigyelünk a gyermekek fejlődésére. Kiemelten figyelünk arra, hogy a gyermekek megfelelő felkészítést kapjanak a sikeres iskolakezdéshez és az azt követő évekre.

  IMG_1749  IMG_1601

Magánóvodánk a XVI kerület legmagasabb pontján, Árpádföldön, kertvárosi környezetben található. A Csemeteház elhelyezkedésének előnye, hogy a város szélén, zöldövezetben fekszik, tiszta levegőt biztosít. A gyermekeket tágas, füves kert várja sok játékkal, gyümölcsfákkal és saját veteményes kerttel. Fontos számunka, hogy a gyermekekkel sokat legyünk a levegőn, nyáron jó időben egész napra kiköltözünk a kertbe.

A környezettudatos életszemlélet kialakítása érdekében már a legkisebbeknél is szelektíven gyűjtjük a papírt és a műanyagot, kerti komposztálóba visszük a szerves hulladékot. Télen gondoskodunk a madarak etetéséről, együtt figyeljük őket. 2013-ban elnyertük az Magyar Madártani Egyesület madárbarát óvoda címét.

A Csemeteházban biztosítjuk a napi 4-szeri étkezést. A gyermekeknek egészséges, változatos étrendet állítunk össze. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, figyelünk a bőséges folyadékbevitelre. A diétázásra vagy különleges étrendre szoruló gyermekeknek is biztosítani tudjuk az étkezését.

Igyekszünk a gyermekek rendszeres foglalkozásai mellé olyan programokat szervezni, mellyel színesíthetjük mindennapjaikat.

  IMG_1650  IMG_2161

.A Csemeteház óvodai csoportba 3 éves kortól várjuk a gyermekek jelentkezését.

Csemeteház Óvoda napirend:
7:30-8:00 Ügyelet, együttes szabad játék
8:00-8:30 Szabad játék közben folyamatos reggeli
9:00-9:30 Foglalkozás
9.30-9.50: Szabad játék
9:50-10.00 Mosdóhasználat
10.00-10:30 Tízórai, mosdóhasználat, öltözködés
10:30-11:45 Udvari játék, séta
11:45-12:00 Mosdóhasználat, öltözködés
12:00-13:00 Ebéd, önkiszolgálási feladatok, mosdóhasználat
13:00-15:00 Csendespihenő
15:00-15:30 Mosdóhasználat, teremrendezés, önkiszolgálás, uzsonna
15:30-17:00 Szabad játék
17:00-17:30 Ügyelet

Csemeteház Óvoda hetirend:
Hétfő: Finommozgás fejlesztése, kézműves tevékenységek, beszédkészség fejlesztése :mese ,- vers
A vizuális nevelés keretén belül sokféle technikával megismerkedünk, a gyermekek megérzik a közös alkotás örömét, megbecsülik egymás munkáját. Az esztétikai nevelés alapja, hogy a természeti környezetben észrevegyék, meglássák a szépet (sok-sok kincset gyűjtünk és csodálunk meg: pl.: falevelek, kavicsok, termések stb.) Az anyanyelvi nevelésnél fontosnak tartjuk mesék, versek, könyvek megismerését, megszerettetését, hiszen a mesék, mondókák, versek ősi forrásai az anyanyelvnek, hagyományokat, értékeket közvetítenek. Az irodalmi nevelést dramatizálással, bábozással tesszük színesebbé.

Kedd:Mozgásfejlesztés
Fontosnak tartjuk, a rendszeres mozgás, megszerettetését, mely által a gyermekeknek, javul a koncentrációjuk, a belső figyelmük és a kitartásuk.

Szerda:Zenei nevelés
A zenei nevelés áthatja a mindennapjainkat. Dalokra, mondókákra öltözünk, pakolunk, sorakozunk. Ezenkívül sokat játszunk hangszerekkel, énekelünk, táncolunk közösen. Az angol nyelvi , dalok, énekek segítségével, pedig szeretnék a gyermekeket nyitottá tenni, az idegen nyelv iránt.

Csütörtök: Érzékelés-észlelés fejlesztése, a környező világ megismerése, matematika
A négy évszak jegyében a gyermekek megismerik saját és természeti környezetüket. Fontos a folyamatos érzékelés, tapasztalatszerzés. Célunk a természet szeretetére, tiszteletére és megóvására való nevelés. Matematikai tapasztalatok szerzése.

Péntek:Néptánc, kézműves foglalkozás heti váltásban
Óvodánkban a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést valamint a zene, a tánc szeretetét szeretnénk megszerettetni a gyerekekkel. A táncokon keresztül ismerjék meg hagyományainkat, a magyar nép táncait, a táncok lépésanyagát, jellegzetességeit, stílusát.

No comments yet.

Leave a reply


3 × hét =

Reset all fields

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress