Bemutatkozás

A Csemeteház 2008-tól működik, családi napköziként indultunk. Régi tervünk vált valóra azzal, hogy 2014 szeptemberében óvodai csoportot is indítottunk. Jelenleg egy csoportos magánóvodánkban 2 óvónő és egy dajka foglalkozik a vegyes életkorú gyermekekkel.

Magánóvodánk Budapesten, a XVI kerület legmagasabb pontján, Árpádföldön, kertvárosi környezetben található. A Csemeteház elhelyezkedésének előnye, hogy a város szélén, zöldövezetben fekszik, tiszta levegőt biztosít. A gyermekeket tágas kert várja sok játékkal, gyümölcsfákkal és saját veteményeskerttel. Fontos számunka, hogy a gyermekekkel sokat legyünk a levegőn, ez a mindennapjaink része, nyáron jó időben egész napra kiköltözünk a kertbe.

A Csemeteházban szakképzett, tapasztalt és a gyermekek iránt elhívatott pedagógusok dolgoznak. Intézményünkben a fejlesztő foglalkozások mindennaposak, odafigyelünk a gyermekek fejlődésére. Kiemelten figyelünk arra, hogy a gyermekek megfelelő felkészítést kapjanak a sikeres iskolakezdéshez és az azt követő évekre.

A környezettudatos életszemlélet kialakítása érdekében már a legkisebbeknél is szelektíven gyűjtjük a papírt és a műanyagot, kerti komposztálóba visszük a szerves hulladékot. Télen gondoskodunk a madarak etetéséről, együtt figyeljük őket. 2013-ban elnyertük az Magyar Madártani Egyesület madárbarát óvoda címét.

A Csemeteházban biztosítjuk a napi 4-szeri étkezést. A gyermekeknek egészséges, változatos étrendet állítunk össze. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, figyelünk a bőséges folyadékbevitelre. A diétázásra vagy különleges étrendre szoruló gyermekeknek is biztosítani tudjuk az étkezését.

Bölcsődei csoportunkba 1-3 éves kor között fogadjuk a csemetéket. Az Óvodai csoportba 3-7 év közötti gyermekek jelentkezését várjuk.